duminică, 10 noiembrie 2013

Romantică Bărbătească. Severă, Uscată.

My Great Web page
Bărbaţii au şi ei romantica lor. Lucrurile care stau sus undeva în palierul lor ierarhic, de to do things. A vrea, a face, şi făcut este o teză imuabilă impusă ca un adevăr incontestabil în biblia unui bărbat modern. Bărbat modern care încă nu a uitat de apucăturile sale clasice, care ştie de maniere, ştie să beie bere, să citească o carte, să cucerească o femeie, să bată o ţîntă, să puie un băţ, să bată o minge. Chiar dacă tendinţele se schimbă, barba creşte, şi Dikariul de la 20 de ani se transformă într-un mascul gentil de la 40 de ani cu un Costum din Mătase, să ştiţi că Costumul de mătase nişodată nu a anulat Pula din pantaloni. Mă gîndem cu ce cuvînt pot înlocui organul, ca să nu sune prea agresiv, vulgar, brutal, apoi m-am răzgîndit, eu totuşi scriu despre romantică bărbătească, da bărbatul, îi brutal, vulgar, şi sălbatic, ca în cîntecul trupei Leningrad.
Ты права я дикий мжчина
Яйца, табак, перегар и щетина.



Deci despre romantică, mă trezesc într-un bar, într-o zi de vineri că beu o halbă de bere, şi parcă cu 5 minute în urmă încă mergeam cu gîndul să plec spre acasă, să dorm un pic, dar berea era mai tentantă, zic că beau numai  una, dar deja mă trezesc că-i ultimul gît din a doua, merge a treia, şi după a treia bere observ fata care stă vis-a-vis de mine. Şi nu că fata de lîngă mine ar fi fost foarte frumoasă, sau foarte erudită, atrăgătoare, dar după a 3-a bere, careva detalii trec pe planul 2. Te trezeşti cam cu 5 lei în portofel dormind într-un pat la ea acasă, te uiţi în jur, vezi jucării de pluş, o dominantă rozovă a culorii, fotografii de a ei cu mama, tata, fratele,sora,bunica, şi tot arborele geniologic, inclusiv toţi colegii de clasă şi prietenii familiei, şi te gîndeşti, că ţii minte ca prin ceaţă ultimul orgasm, şi nu înţelegi al cui a fost al ei sau al tău, nu înţelegi cîte au fost în general, şi ce reprezintă această Misterioasă X în pat, dar ridicînd capul de pe pernă ştii una, că la bucătărie miroase a mîncare, şi că ziua de sîmbătă tu eşti huioznaiet unde, cu 5 lei în buzunar, dar pînă la bursă mai sînt 2 săptămîini.
 Tiptil drumul spre Toaletă, e la fel de lung ca traseul Moscova-Vladivostock, iar la bucătărie 2 ochi sclipitori te  strigă pe nume, şi anume nu gura-i, da ochii, şi doi gurgui parcă s-ar uita la tine de sub tricou, ehhhh năstruşnicule, bună treabă cred că ai făcut ieri. Mănînci tăcut pentru că nuştii de la ce să începi vorba, toate pupsicurile estea atîrnate prin casă, inimioarele şi chiloţeii cu sponge bob, nu îţi dau nici o vagă idee despre ce să începi, dar să întrebi ce a fost ieri, tot nu-i variant, stai, taci. EA îndrăgostită se uită la tine, hihotind, pleacă în altă cameră, tu înţelegi că trebuie să faci ceva. Vă schimbaţi cu numerele de telefoane. Peste două săptămîini te gîndeşti că de ce nu... Plimbare, acelaşi pubs, aceleaşi beri, dar deodată apare un oarecare, care se anină de ea, tu ca un bărbat ce te respecţi îi ei apărarea, te trezeşti în spital. Lucrurile sînt foarte clare au trecut 5 ani, nunta, primul copil, şi parcă au trecut 5 ani, parcă au fost sute de ieşiri, sute de cadouri, maiouri cu el e al meu, şi ea e a mea, plecări la munte la mare, zeci de piese preferate, dar au trecut 5 ani. Şi te gîndeşti Trăiască berea care ne-a născut ? sau Berea Dracului ? După ce copilul prima dată zice tata, te uiţi că parcă-i a tău da nu a vecinului de la 2,  îi cumperi primul tricou de fotbal prima dată bateţi mingea împreună, adoarme pe pieptul tău păros, îţi rupe din firele junglatice de păr, te muşcă de ureche, şi ca în publicitate cu MasterCard sînt lucruri care nu au preţ, pentru restul există MasterCard. Parcă de gîndeşti, că Trăiască berea în care ne-am născut, dar defapt deja îs 8 ani.

 Apartamentul vostru, aşteaptă al doilea copil iar toate jucăriile ei de pluş deja îs aruncate prin toate cămerele, iar inimioarel pe care tu mahmur de după beţiia din prima seară le-ai văzut, aşteaptă o fată, o fată căre-ia tot tu îi vei pune nume, pe care o vei pîndi la colţuri, şi care într-o seară din Pub îi va fura mintea altuia. 
Vii de la serviciu obosit, intri în tot acelaşi pub, renovat, redenumit, şi bei a treia bere, te gîndeşti la viaţă, înţelegi ce se întîmpă cum se întîmplă, planifici achiziţii, şi nicicacum nu planifici, acea brunetă ce dansează atrăgînd priviri, tu te gîndeşti că parcă ai copil, vine al doilea, acasă te aşteaptă cineva cu ochi strălucitori, dar te gîndeşti că odată nu va conta, şi data ceea în seara ceea devine 5 dăţi, şi tu bucuros că încă poţi, te gîndeşti ce să-i spui soţiei.
 Bilot, poate da, doar că Slavic îi la munte, Lionea îi la nuntă, vrode Dima era liber, da şi za bilot în doi, Biliard ? tu nu poţi juca biliard. Întri în casă bolmojind o improvizaţie aproape egală cu deconspiraţia, dar trece, iubirea doar îi oarbă. BZZZZZZZZZZZZZZ. Tu ai pre-infarct, bruneta ţi-a trimis, mesaj, şi nu înţelegi de unde are numărul, şi de unde în telefon ea îi scris ca Laura, dar femeile au un dar de la Dumnezeu, să se trezească primele şi să facă vrăji.
 Devii şef, ai bani, maşină, Soţia cu anii devine mai frumoasă, mai Doamnă, iar după Laura, îţi aduci aminte că erai la un pas să leşi familia, şi îţi dai seama cît ai fost de deştept şi ai trecut peste ea. Cu toate că cît timp erai cu Laura, ai uitat de sex pe cîteva săptămîini cu soţia, sau poate luni, umblai schimbat la faţă, plecai mai devreme, veneai cu mult mai tîrziu, iar telefoanele prietenilor erau frecvent sunate pentru verificări. Tu ţi+ai revenit şi acum îl mulţumesşti pe Dumnezeu că senzaţiile efemere, nu ţi-au distrus familia, la urma urmei tot în lumea asta-i efemer. Iar după Laura a urma Sveta, Nataşa, Catea şi acum secretara ta Lena, probabil la fel de bună ca toate luate la un loc. Semnezi contracte îţi dai importanţă, în loc de garajuri, puburi, biliarduri, biloturi, joci poker, fumezi trabucuri, bei şampanie, restaurante, V.I.P-uri, şi înţelegi că ţii dor că vrei bere, ca studentul pe cupoane, vrei un sex la cămin rugîndu-i pe toţi să iasă din cameră, vrei 100 de lei şi 2 săptămîini în faţă ca să rezişti, ai 45 şi eşti în criză, din cînd în şi zmeul din pantaloni nu mai e zmeu, copii cresc, şi parcă-s educaţi, da parcă-s altfel. Şi parcă pe cel mai mare l-ai învăţat de toate, da el e în lumea lui, el vre ,artă, nu vrea bussines, şi tu de gîndeşti da poate nu-i aşă de rău, şi cea mai mică vrea Marketing, da vrea Politică, da tu ştii care şi în a cui buzunar sînt, că şi în a tău is vrio doi. Universitate, Nuntă, Nepoţei, un Pahar de vin, o pălărie. Bună Ziua Bunelul.

3 comentarii:

  1. Pe alocuri se pierde firul și nu înțeleg despre ce scrii. Recitesc de vreo 3 ori fraza sau frazele ca să înțeleg unde vrei să ajungi sau ce ai vrut să spui, să subliniezi.
    În linii generale e scris foarte bine.
    Pe undeva ai băgat momente reale, pe undeva inventate și în final a ieșit o postare frumoasă.
    Amu stau și mă gîndesc că timpul trece repede. Și...și trebuie de trăit la maxim acum, căci amuș amuș o să fim toți ”Bună ziua bunelul, bună ziua bunica!”

    RăspundețiȘtergere
  2. Intodeauna mi-a placut cum ai scris.Bravo !

    RăspundețiȘtergere

Contact

Noi Primim Autori

Facebook: Între Două Lumi.

Adresa:

Alternosfera te cheamă, Alternosfera te-ndrumă

Scrim:

Cînd vine inspirația in rest We Dont Try

Nokia:

62141009