miercuri, 6 februarie 2013

MOLDOVA 2013




MOLDOVA 2013



"Triunghiul Mortii:

Traim, domnule, intr-o lume fara onoare si fara limite morale. Cum as putea fi fericit? Poate dumneavoastra, oamenii politici, s-o duceti altfel. Vorbiti de clasa noastra politica, ei bine, ea confirma ca am ajuns o tara plina de secaturi. O tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari! Hotii, improvizati astazi in moralisti. Ministrii ce s-au vandut o viata-ntreaga. Parlamentari contrabandisti. Boala o avem in suflet, exista o epidemie infricosatoare de meningita morala, iar tara trebuia sa ajunga aici tarata pe marginea prapastiei de unii conducatori care sunt hoti la drumul mare."  Sergiu Nicolăescu.

Politică şi iar politică, sincer, nu am vurt să abordez această temă, pentru că nu vreau să fiu unul din...sau cel care... din zecile şi sutele de specialişti, analişti  din ţara noastră, însă gata, fierbe, arde, ustură şi cel mai rău, rămîne cicatrice.Vreau să scriu despre cei care chipurile ne conduc, şi să expun părerea mea referitor la ce se întîmplă în ţară, pentru că se întîmplă orice, bine mai puţin(cad roţile la troleibuze, vînători, băi herculane, demisii ).
1) Sincer deja îmi stă în gît toate clounada aceasta a la Cosa Nostra, şi Godfather, cu jocuri de culise, păpuşari, oameni infiltraţi, securitate, cîte un şoricel străin în fiecare văgăună, bloggeri, presă cumpărată, manipulare a opiniei publice, ştiţi de ce îmi aduce aminte tot acest lucru, uneori oamenii nu sînt cine ei sînt întradevăr, dar încearcă şă-şi creeze o falsă imagine a celor ce ar vrea ei să fie, ştiţi iaca ai făcut tu ceva o mică "afiură", şi ai ieşit într-un plus, te sună mai multă lume, vinzi ceva-cumperi, şi poc deodată te crezi Don, om care hotărăşte, "palajeneţ", "şîşcă" cum vreţi aşa numiţîi, un fel de "mama im a criminal".
  Sincer, începe să-mi fie vomă de la speculaţiile că cică blogerul cela e cumpărat de Morcov, postul cela e controlat de Ridiche, "Butka" şeia cu cartofi o controlează Ion Zagarîtu, şi tot aşa mai departe, oameni buni, voi şi chiar nu aveţi ce face decît a posta ciobaniada asta ? cine pe cine a cumpărat, oricum nu e nici o dovadă, nici un material,sînt doar fantezii bolnave ale cuiva. Si chiar dacă l-au cumpărat, vii ciudă că lui i-au dat bani da vouă nu, sau lui i-au dat mai mult iar vouă mai puţin ? Blea da pe şine fute şine pe şine o cumpărat ? Aişi oamenii nu primesc salarii cîte trei luni, băbuţele au nişte pensii vai de curul lor, profesori, oameni de artă, supravieţuiesc dar nu trăiesc, da aişi o pul belită, primeşte bani de la altă pul belită cu status mai nant. Oamenii cînd nu au ce face şi îşi dau prea multă importanţă, încearcă să găsească deaiştea alde ei şi împreună încep să facă o gavnateni şi să zică, blea tu vezi noi şi mult faşim ? Zalatîe Slova Iurii Benedictovici. Da, nu zic sînt oameni care au un glas mai răsunător, şi care pot fi influenţaţi, dar nu tot bloggeru care urmăreşte zilnic pro tv-ul. Să admitem o situaţie, sînt eu iaca aşa un analist influent, şi uitaţi că am o antipatie totală să admitem că faţă de metodele politice ale lui Filat, şi îl critic total, ce înseamnă că gata m-au cumpărat Ghimpu, sau Plahotniuc, sau nuş cine ? Sincer mi se pare că acest lucru seamănă cu un pat uriaş de 1 km în care au culcat toţi oamenii ce au opinii, şi le-au dat  doar 300 de metri de ogheal, şi fiecare va primi bucăţica sa de ogheal doar cu condiţia că va presupune cine şi de cine este plătit, şi cine presupune mai mult şi cacă pe celălalt, primeşte oghelaşul său şi noapte trage fîsuri sub ogheal. Ştiţi altfel intimidăm libera exprimare, fiecare se teme să-şi exprime părerea ca nu cumva să i se atribuie eticheta, scula lui Dodon, lui Filat, lui Tkaciuc, lui Valera Mitriuc şi aşa mai departe...

2) Trecem la subiectul numărul 2. Cel mai mult îmi pare rău ca amindindu-mi de anul 2009, îmi amintesc de oameni, îmi aminesc de mulţi tineri, de o lună perfectă de aprilie, cînd era soare, era poftă de viaţă, cînd la oameni luceau ochii, cînd toţi se gîndea că uitaţi de azi înainte o să fie bine, atunci fiecare avea o preferinţă politică, şi fiecare lupa pentru ea. Şi în ce sa transformat totul acum, în 3 bîşi într-un rodeo în care nu roşul înfuriază, ci scaunele, funcţiile şi cum îi dai o funcţie în faţă, cum bate două ori din copită, şi face un muuuu solemn şi încep să se trăsnească unul pe altul(a trăsni- Ghimpu, spasibo tebe za eto), sau poate îs ca nişte berbeci, sau ca nişte copii, cert este că diplomaţi şi politicieni nu-s, mafioţi-da, politicieni-nu. Îmi pare rău că lumea a luptat pentru o independenţă culturală, pentru o libertate a exprimării dorinţelor sociale, pentru o echitate, o stabilitate, un progres, pentru o bucăţică de noroc, pentru o bucăţică de europă la noi acasă, şi am primit, circ(da nu acel de pe Rîşcani) acel care Parlament se numeşte, am primit principii şi bleati valori, şedinţe interminabile impotente a alianţei, speculări şi tensiuni pe tema unirii şi aderării la uniunea-vamală, am primit dezamăgire şi un total dezinteres faţă de clasa politică şi tot acest lucru degenerează uşurel într-o ură. Ştiţi eu aş zice că acest sentiment pe care noi îl avem acum din cauza guvernării poate fi asemănător cu următorul lucru, 4 milioane de suflete sau cîţi om fi noi acolo, şi la fiecare pe rînd cîte o Caculi în el, cîte o topliţă, un panos, şi ba chiar mai mult s-au şters şi tot în suflet au aruncat şi nici macar la apă nu au dat drumul. Parcă au luat un copil care e bucuros să te vadă, plin de zîmbet poate care te iubeşte, ataat de tine şi i-au promis de anul nou jucărie sub brad, iar sub brad a primit o pulă, şi încă l-au pedepsit încizîndul în cameră, umilindu-l şi făcîndu-l vinovat că a primit o pulă. Iaca aşa mă simt eu, şi aproximativ toată lumea din Moldova. Vă rog frumos nu ne mai promiteţi să construiţi poduri acolo unde nu există rîuri. Şi cel mai rău nu este că ei fură, că ne mint, că îşi bat joc, îşi rezolvă interesele, fac trafic de influenţă, la urma urmei cum era la modă să zici uzurpează puterea, cel mai rău este că blea nu-i alternativă, nu iaca pe şine la anu să-l votezi ? Noi nu avem cu cine să îi pedepsim, noi nu avem o faţă nouă în politică, noi nu avem tineret, liber, debranşat de vechile şi clasicele tradiţii de "a hapani cît se poate", noi nu-i putem taxa, dîndu-i jos de pe tron. Şi cel mai rău este că a nu ieşi la vot tot este o greşeală, pentru că iar ajungem într-un impas, nu venim alegerile nu pot fi validate, şi iar se reîncepe o sagă, deja saga alegerilor nevalidate. Deoarece în Moldova orice lucru e ca drumul, adică plin de borţi şi noroi. Alternativa ne omoară, fiindcă ea nu-i. Păcat, fiindcă oamenii ce trebuie să aresteze, instaurează în funcţie pe cei ce trebui să fie arestaţi.
Mai direct oi spune că ei la modul cel mai serios sînt criminali, pentru că în urma greşelilor politice se suferă, şi de ce eu aş trebui să sufăr din cauza a celor 101 greşeli. În urma tuturor trucurilor, şi manevrelor am observat doar 1 lucru, în politică nu există prieteni la cataramă şi duşmani de moarte, ci duşmani la cataramă şi prieteni de moarte. Să vedem ce cîntece ne vor cînta ei peste 1 an de zile. Dar pînă atunci vreau să adresez politicienilor un mini-comunicat din citatele celor pe care ei se bat în piept că îi reprezintă.

Aş putea să continui şi 3,4,5,6,7...999 dar cred că e destul de mult ce am spus mai sus.

Sunteti, domnilor, reprezentantii unui popor care este mandru si poate fi mandru de trecutul sau, si care trebuie sa aiba mare incredere in viitorul sau. Nu scadeti rolul pe care el trebuie sa-l aiba in lume; fiti cat de modesti pentru persoana dumneavoastra, nu fiti modesti pentru poporul pe care il reprezentati. In chestiunile mari, in acelea de ordin moral care stapanesc viitorul unei neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare si nationalitate, nu pot fi preturi de tocmeala, nu pot fi motive de oportunitate care sa te hotarasca a te compromite, nu lupaţi pentru funcţii, luptaţi pentru onoare şi viaţă bună a unui popor care a meritat-o, după 200 de ani de umilinţe,şi încercări de a ne îngenunchea, chiar dacă unii au plecat genunchiul, capul, să ştiţi că au mai rămas oameni ce încă vor sălupte, şi care vor da orice doar ca să fim un popor din nou mare în lume, şi vom fi mereu alături de voi, atunci cînd vom lupta pentru un scop comun, nu atît tim cît voi luptaţi pentru şahr mahr, da noi visăm la o vacanţă la mare.
Nişte fotografii:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact

Noi Primim Autori

Facebook: Între Două Lumi.

Adresa:

Alternosfera te cheamă, Alternosfera te-ndrumă

Scrim:

Cînd vine inspirația in rest We Dont Try

Nokia:

62141009